Blog

Stofmundbind til børn

Stofmundbind til børn
Mange børn bruger stofmundbind. Det gør de fordi stofmundbindet kan vaskes og genbruges flere gange. Det er en økonomisk og nem løsning, når der skal bruges flere mundbind om dagen. Faktisk er det også miljømæssigt den bedste løsning.

I Spanien har det vist sig at være en succes at holde skolerne åbne, kun med få lokale nedlukninger. Børnene er glade for, at de kan bibeholde denne del af deres hverdag, i en tid hvor alle fritidsaktiviteter, fødselsdage og familiefester jævnligt bliver suspenderet- afhængigt af de lokale smittetal.

De spanske børn i alderen 3-15 år fortsætter i skole uændret, trods det at Corona pandemien brager. Mundbind er obligatorisk allerede i 6 års alderen. Stofmundbind til børn bliver uddelt i skolerne i flere kommuner. Mundbind forhindrer smitte, og dette bevises flere gange, hvor et smittet barn ikke smitter sin sidekammerater. En nær kontakt, defineres i Spanien, som en kontakt uden mundbind. Det har vist sig, at langt de fleste smittede med Covid19 er blevet smittet i forbindelse med sammenkomster i familien. De er blevet smittet, når de har undladt at bruge mundbind.

Når ret skal være ret, er det utroligt svært at holde afstand i de spanske skoler, for pladsen er simpelthen ikke til det. Spanske forældre kan på trods af, at Spanien er et land med skolepligt, godt nægte at sende deres børn i skole, fordi kravet om afstand ikke kan opfyldes af skolerne. De fleste forældre at sende deres børn i skole. Børn bliver sendt i skole, fordi det styrker deres mentale sundhed og helbred. En erfaring den spanske regering og de spanske forældre gjorde i forårs-månederne i 2020, da alle skoler lukkede ned.

I skolerne luftes der ud i klasserne, jævnligt og helst hele tiden. Spørger du børnene, er det at bære mundbind et ganske lille offer som de gerne gør, for at kunne være sammen med deres kammerater og venner i skolen. Stofmundbind til børn kan være en løsning for at holde skolen åben.

Læs mere her: https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-01-27-mens-danske-elever-sidder-hjemme-gaar-de-i-skole-i-spanien-trods-rekordhoejt-antal

Når du sender dit barn i skole, bør du overveje et stofmundbind til dit barn. Husk, at dit barn er i skole i mange timer om dagen. Skift stofmundbind efter frokost, så dit barn oplever, at stofmundbindet er friskt og rart. Hav altid et ekstra stofmundbind med i skoletasken.

Se vores mundbind her: https://dansemessen.dk/shop/stofmundbind/