Blog

Høje hæle versus falde lave hæle

Høje hæle versus lave hæle. Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken hælhøjde man skal vælge til sine dansesko. Vi vil jo helst købe de rigtige dansesko første gang vi køber.

Hælen på dansesko har betydning for, hvilket look danseskoene signalerer. Hælen har betydning for, hvad danseskoene kan bruges til. Hælhøjden er en afgørende faktor for, om man bliver glad for sine dansesko og kommer til at bruge dem længe.  Her vil jeg beskrive, forskelle på høje hæle og lave hæle, når vi danser.

Lavhælede flade dansesko

Lavhælede dansesko kan være en fordel, hvis man er nybegynder. En tryghed hvis du ikke helt har fundet din balance, og en tryghed hvis din danseteknik ikke helt er på plads.

Med den kraftige og lave hæl får man en fornemmelse af at stå fastere på gulvet. At have mere stabilitet uden angst for eventuelt at falde. Kroppens holdning ændres minimalt med lave dansesko.

Lave hæle bruges også af dansere med knæ, ryg og nakke- problemer.

Endvidere med fodproblemer som knyster, nedsunken forfod mm. Belastningen på forfoden er mindre på lavhælede dansesko end højhælede sko. Lave hæle bevirker, at fodens tyngde fordeles over en stor flade af fodsålen. Med en lav hæl ændres kroppens tyngdepunkt minimalt og man belaster ikke nakke, ryg, knæ og ankel.

De lavhælede dansesko signalerer et afslappet og casualt look.

De bruges både af unge dansere såvel som ældre dansere. De lavhælede dansesko bruges desuden til træning, fordi det er en fordel, at der ikke er stor belastning på kroppen i flere timer af gangen. Danser man i flere timer af gangen i en lavhælet dansesko oplever man ikke samme træthed i kroppen, som hvis man har en højhælet dansesko på.

Højhælede dansesko

De højhælede dansesko bruges ofte til latindanse. Indenfor latindanse som eksempelvis cha cha cha, rumba, samba, pasodoble, argentinsk tango og salsa. Se et eksempel på en høj dansesko her: https://dansemessen.dk/product/dansesko/dansesko-kvinder/alle-dansesko-k/dansesko-fuglestjerne-6%C2%BD-cm-cocadee/

Høje dansesko er en udfordring, af den gode slags. De høje dansesko ’tvinger’ dansere til at opretholde balancen på forfoden, at undgå, at hælen bruges som en ’støtteklods’ man kan falde tilbage på for at genorette /opretholde balancen. Høje dansesko ændrer kroppens holdning så kroppen får en mere fremadrettet og spændstig holdning.  Høje dansesko har med andre ord den fordel, at de hjælper til, at danse på forfoden og at ikke at falde sammen i kroppen.

Med høje hæle i sine dansesko bliver man udfordret til at bibeholde den flotte kropsholdning.

At musklerne holdes i en konstant spænding så man får en flottere kropsholdning. De højhælede dansesko bruges af dansere med god balance og flair for dans. Dette kan danseskoene der adskiller de professionelle dansere fra socialdansere.

De høje dansesko er super flotte og sexede på dansegulvet, benene synes længere og slankere. Mestrer man de højde dansesko, vidner det om erfaring, flere års træning, hurtig opretholdelse af balance, koordination af føddernes position på dansegulvet osv.  Med høje dansesko signalerer man en fortælling, om ungdommelighed, sensualitet og professionalitet – og hvem vil ikke gerne det 😉

Er du i tvivl om hvilke dansesko og ikke mindst hvilken hælhøjde du skal bruge til dine dansesko er du velkommen til at spørge os i DanseMessen. Høje hæle versus lave hæle, vi har mange års erfaring med salg af dansesko, både i vores butik og online. Vi er altid friske på at rådgive og vejlede.