Blog

Vælg med fødderne- ikke øjnene!

Hvad skal jeg vælge

Hvad skal jeg vælge?

Mange af de kunder vi møder i DanseMessen er i tvivl om, hvorvidt de skal bruge satinsko eller lædersko til dans, men hvad er egentligt forskellen?

Satinsko vs lædersko.

Satinsko

Indenfor sportsdans, har der været en lang tradition for satinsko. Satinsko bruges som turneringssko af turneringsdansere og professionelle dansere. 

Moden indenfor satinsko har løbende ændret sig. Tidligere blev satinskoene farvet, alt afhængigt af sæsonens afdansningskjole.

Satin tager hurtigt imod farve. Både farver beregnet til indfarvning, men også farver fra grøn the, sort te the i forskellig styrke.

Idag findes der mange variationer af farve på satinsko. Alt fra en krid hvid farve, en sart hvid farve, hudfarve til en dyb mørk varm hudfarve.

Hudfarvede satinsko

De hudfarvede satinsko er neutrale og passer til alle farver, både pink, blå og grøn, og der skal derfor ikke tages hensyn til om danseskoene matcher sæsonens dansekjole.

Hudfarvede satinsko forlænger visuelt benet, vristen og foden. Hudfarvede satinsko tiltrækker mindre bevågenhed, hvilket kan være en fordel foran et år vågent dommerpanel. Med hudfarvede satinsko kan fokus flyttes fra skoene og fødderne, til dansen i sin helhed.

Materialet satin er vævet med en skudtråden der løber over 3-5 kamtråde, hvilket gør at stoffet bliver glat og får det smukke skin vi kender fra dansesko af satin. Satinen er strøget på et underlærred, der gør det muligt at forme sko af materialet. Underlærred bevirker, at skoene virker forholdsvis stive og rigide, men dette er en forudsætning for, at skoene kan holde deres form og ikke falder sammen.

Satinsko giver sig kun lidt eller næsten ikke.

Vælger du et par satinsko er det vigtigt, at de sidder helt rigtigt når du køber dem, for der vil gå et stykke tid inden din fod vænner sig til dem og lærredsstoffet bliver blødere.

I et par satinsko er det fødderne, der skal forme sig efter skoene og ikke skoene, der former sig efter foden.

Dansesko af læder har andre egenskaber end dansesko af satin.

Der findes flere typer af læder, som der laves dansesko af. Koskind, kalveskind og gedeskind er nogle af de mest anvendt skind til dansesko. Koskind er ofte kraftigere og hårdere, hvorimod kalveskind og gedeskind er finere og blødere, et lidt tyndere materiale der er mere fleksibelt. Moden indenfor dansesko ændrer sig løbende, farver, prægninger, hæle, modeller osv. Der findes både åbne og lukkede dansesko i læder. Mange dansesko, er designet med kombination af materialer sammensat på forskellige måder som eksempelvis ruskind, læder, ruskinds/læder med forskellige prægninger. Mange vælger at købe sorte dansesko i læder da det passer til hele garderoben, og tit opleves som det sikre og fornuftige valg.

Fodproblemer

Flere af de kunder vi møder i DanseMessen har problem med knyster, hammer-tæer, brede fødder, høje vrister osv.

Et par dansesko i læder kan imødekomme mange af de fodsmerter vi hører kunderne fortælle os om i DanseMessen, fordi dansesko i læder netop er fleksible og ændrer deres form / udvider sig gennem brug.

Køber du et par dansesko i læder, der sidder lidt for stramt vil de med tiden give sig, men har du ikke tålmodigheden til at vente kan en fugtig strømpe gøre arbejdet for dig meget hurtigt. Det er fugt, varme og brug, der får et par dansesko i læder til at give sig. Når du køber dansesko i læder, skal du derfor ikke være bange for de er for små, du skal vælge de sko, der sidder helt tæt på din fod, for lædereret vil med tiden give sig til din fods fordel.

Med hvad skal jeg så vælge?

Satinsko eller lædersko til dans? Du skal vælge, den sko der sidder bedst og som passer til den stilart af dans du danser. Et råd, vi altid giver i DanseMessen er, at du skal vælge med fødderne og ikke med øjnene.

Køb de dansesko der sidder bedst, lad din fod bestemme dit køb. Du skal aldrig vælge dansesko med øjnene. Lad dine fødder bestemme hvad du køber, det vil du blive gladest for i længden.