En artikel om ballet. Om den lille pige, der beundrer balletsko i satin og lyserøde balletdragter. Drømmen om at blive balletdanser.

Se alle vores balletsko her: https://dansemessen.dk/shop/balletsko-til-balletdansere/

Introduktion til balletten

Denne forunderlige verden af rosa og tutu, husker jeg allerede fra barn. Min introduktion til ballet kom fra tv, hvor forestillinger i forbindelse med højtider bliv vist på tv. Dette blandt andet fra den kongelige ballet. https://kglteater.dk/om-os/kunstarter/den-kongelige-ballet?section=27841 Jeg var som mange andre piger, totalt facineret af det stramt opsatte hår. De lyserøde tåspidssko og de yndefulde dansere. I det uendelige måtte jeg plage min mor om at komme til ballet, desværre uden held, da vi boede langt fra den nærmeste balletskole.  

Jazzballet

I mine teenageår fik jeg chancen for at være med på et jazz ballethold i ungdomsskolen. Vi blev undervist af en utroligt dygtig balletlærer, der lige var blevet færdiguddannet – og til vores held gerne ville undervise os piger på landet. På dette tidspunkt var Fame på sit højeste og ballet havde fået et mere moderne præg og touch, der passede perfekt- lige til en flok piger i puberteten. Fokus var ikke længere rette mod balletsko i satin og lyserøde balletdragter, men derimod vores balletlærer, der var totalt sej og beundringsværdig for os piger. Jeg har i årenes løb desværre glemt, hvad hun hed og hvor hun kom fra. Cool og sej, det var hun. Super veltrænet, smidig og smuk. Jeg husker stadig vores jazzballet timer i musiklokalet. Det var fantastisk og helt utroligt, på en hel ny og kreativ måde jeg ikke var vant til fra vores lokale rymiske gymnastikhold- der nu ellers også var ret godt kørerende.

DanseMessen – min tidslomme

Under min vej stiftede jeg bekendskab med DanseMessens butik, da den lå på Åboulevarden. Butikken var på daværende tidspunkt ejet af en ældre dame, der syede danserkjoler primært til standarddans. Første gang jeg kom ind i butikken blev jeg bjergtaget, og dette særligt af balletskoene der lå bag ved disken. Bitte små købmandshylder, der rummede fine lyserøde, rosa satin tåspidssko. Jeg mærkede strakt den lille pige vækket i mig, og fik en uendelig trang til at røre og prøve skoene. For mig var det absolut som at træde ind i en lille tidslomme, med spor tilbage til mine barndomsdrømme. Lyserøde tutu og rosa balletskørt og balletdragter smykkede butikken og jeg tror, at alle dem, der som jeg har en lille skjult balletdanser i sig, må have tænkt det samme.

Min egen balletpige

Da turen kom til, at jeg skulle være mor, var en ting sikker. Min pige skulle i hvert fald prøve at gå til ballet, og hun skulle også have lov til at have balletsko i satin, lyserøde balletdragter, strømpebukser, benvarmere, sjælevarmer, balletsko og stramt opsat hår – hele molevitten. Min lille 5 årige pige var helt med på ideen, det med håret var dog lidt sværere at få hende overbevidst om… Hendes første time skulle hun træne til ’Frozen’, og som mor må jeg indrømme jeg var rørt til tårer.

Ballet som voksen

Jeg har senere i mit liv gjort mig tanker om ballet. De veninder jeg har, der danser ballet, fortæller, at ballet handler om at styrke og kontrollere muskler. Jeg tror faktisk de har ret, de virker alle veltrænede og velafbalancerede i deres krop. De går knapt så meget op i farven rosa som da jeg var barn, men fokusere mere på gode benvarmere, balletsko, heldragter og slå-om-trøjer. Måske skulle jeg alligevel overveje det med balleten en ekstra gang, for jeg har ladet mig fortælle at man aldrig kan bliver for gammel til ballet..-)