Uncategorized @da

Højhælede dansesko versus lavhælede dansesko

Høje og lave dansesko

I dag er der mange valgmuligheder, når man skal købe et par dansesko. Det kan være svært at beslutte sig for, hvilken hælhøjde man skal vælge til sine dansesko. Hælen på dansesko har desuden betydning for, hvilket look danseskoene signalerer. Hælen har også betydning for, hvad danseskoene kan bruges til. Hælhøjden er en afgørende faktor for, om man bliver glad for sine dansesko og kommer til at bruge dem længe.  I denne artikel vil vi i DanseMessen belyse de forskelle, der kan være på en højhælet dansesko og en lavhælet dansesko.

Lavhælede dansesko

Lavhælede dansesko kan være en fordel, hvis man er nybegynder og ikke helt har fundet sin balance og heller ikke har fået sin danseteknik helt på plads. Med den kraftige hæl får man en fornemmelse af at stå fastere på gulvet og have en mere stabile balance, der ikke fremprovokerer angst for eventuelt at falde, fordi kroppens holdning ændres minimalt med lave dansesko.

Lave dansesko bruges også af dansere med knæ, ryg og nakke- problemer, fodproblemer som knyster, nedsunken forfod osv. Belastningen på forfoden er mindre på lavhælede dansesko end højhælede sko. Lave hæle bevirker, at fodens tyngde fordeles over en stor flade af fodsålen. Med en lav hæl reguleres kroppens tyngdepunkt minimalt og man belaster ikke nakke, ryg, knæ og ankel så meget som ved højhælede sko.

De lavhælede dansesko signalerer et afslappet og casualt look, og bruges både af unge dansere såvel som ældre dansere. De lavhælede dansesko bruges desuden til træning, fordi det er en fordel, at der ikke er stor belastning på kroppen i flere timer af gangen. Danser man i flere timer af gangen i en lavhælet dansesko oplever man ikke samme træthed i kroppen, som hvis man har en højhælet dansesko på.

Højhælede dansesko

De højhælede dansesko bruges ofte til latindanse. Indenfor latindanse som eksempelvis cha cha cha, rumba, samba, pasodoble, argentinsk tango og salsa, er der tradition for høje hæle.

Høje dansesko er en udfordring, af den gode slags, fordi høje dansesko ’tvinger’ dansere til at opretholde balancen på forfoden, at undgå, at hælen bruges som en ’støtteklods’ man kan falde tilbage på for at genorette /opretholde balancen. Høje dansesko ændrer kroppens holdning så kroppen får en mere fremadrettet og spændstig holdning.  Høje dansesko har med andre ord den fordel, at de hjælper til, at danse på forfoden og at ikke at falde sammen i kroppen.

Med højde dansesko bliver man udfordret til at bibeholde den flotte kropsholdning, hvilket er det, der adskiller de professionelle dansere fra socialdansere. At musklerne holdes i en konstant spænding så man får en flottere kropsholdning. De højhælede dansesko bruges af dansere med god balance og flair for dans.

De høje dansesko er super flotte og sexede på dansegulvet, benene synes længere og slankere. Mestrer man de højde dansesko, vidner det om erfaring, flere års træning, hurtig opretholdelse af balance, koordination af føddernes position på dansegulvet osv.  Med høje dansesko signalerer man en fortælling, om ungdommelighed, sensualitet og professionalitet – og hvem vil ikke gerne det 😉

Er du i tvivl om hvilke dansesko og ikke mindst hvilken hælhøjde du skal bruge til dine dansesko er du velkommen til at spørge os i DanseMessen eller skrive til os på dansemessen@gmail.com.  Vi er altid klar til at rådgive og vejlede. Vi håber denne artikel var en hjælp på vejen til mange timers sjov med dans i højhælede eller lavhælede dansesko.

Skriv et svar